Semalam, petang, turun sesi pengenalan untuk game bowling padang (lawn ball) dekat sebelah kolam renang UiTM. Ditakdirkan Allah, hujan plak bila semua dah sampai kat situ. Coach yang sepatutunya ajar kitowg tu pun buka satu soalan kat kitowg yang baru je kenal die, yang len tu dah kenal dah coz coach untuk kokurilum diorg, beliau bertanya kat one of my friend, 


Beliau : Berape ringgit awak spend untuk top up 1 week? 

My friend : Emm... dalam RM 5. 

Beliau : Berape ringgit anggaran awak spend untuk call parents awak dalam 1 week tu?

My friend : Emm... dalam RM 2.50.

Beliau : Tu lah NILAI PARENTS awak...



Semua kat situ terdiam... Beliau sambung cerita lagi, beliau tanye kan soalan yang sama kepada orang lain, dan jawapan seorang hamba Allah ini sangat menyedarkan diri ini.

Hamba Allah : Saya selalu nye misscall je mama saya, nanti mama saya call balik. 

Beliau : Makna nya mak ayah awak tak ada nilai. Awak top up almost RM 10 per week, tapi awak tak guna kan pun walau 10 sen untuk call mereka. 

Beliau cerita kat kitowg semua, hamba Allah tu hanya tunduk, dan beliau kemudian nya perasaan yang hamba Allah itu menangis...

Diri ini mula berfikir sendiri, ada betul juga ape yang dikatakan oleh beliau, top up RM 10 tapi berape ringgit sangat yang kita  gunakan untuk call parents kat rumah.So fikir-fikirkan lah sendiri... 

Peringatan kepada diri sendiri juga.. =)

p/s: Baru pagi tadi dapat call mama, hehehe.. by the way, I'm not the person love to check my credit, how?


Hello to every reader... 

Lama sangat dah tak singgah menaip sesuatu kat sini..
 Just nak update recent information, 
Now...
Saya kat Shah Alam... Sambung belajar lagi... 
Ijazah Sarjana Muda Matematik Pengurusan... 
Doakan yang terbaik untuk saya.. 


p/s: Malam ni ada class Bahasa Jepun, tapi tak mandi lagi nie.. tata...=)


Dari Triple'S turn to Primadonna goes to 1AM update Hottest next Cassiopeia lately VIP...
Hahaha.. I'm Crazy about BIG BANG right now. Thumps Up to GD a.k.a G-Dragon.. hahahha...
What the most interesting about Big Bang is.. Seungri have a same birthday with me.. ~love it very much~ 12 December 1990 based on Wikipedia..

As usually I have 'google' about them and their past album. Hehehe.. LAST FAREWELL is very good song... drive me crazy when listen to that song. Hehehe..

Thanks to my friend, Atikah and Hidayah to introduced the group to me..

p/s: Sempat lagi layan korea time final seasons nie.. ~wee..

Bulan dengarkan lantunku
bintang temanilah aku
terangi gelap malamku

aku ingin engkau tahu
ku kan selalu menunggu
hilangkan rasa letihku

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku

dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku

hanya dirimu ...
beri malamku yang menghiasi jiwa
yang rapuh
terlalu merindumu
hoo oo ooo....

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku .....

dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku
ingkatkan aku ku kan tetap menantimu
hingga hati itu
kan jadi milikku huuu...uu....


P/S: lagu band KERTAS.. sungguh bermakna.. lagu nie ditujukan kepada sesiapa yang ade dalam hati aku.. hehehe..

Hello... lamenye tak update, at the end semoat gak update. Actually ade keje nak kene buat tapi mood tak sampai nak buat keje... ~ngadap bende ni rajin plak... ~

Lately QMT 335 belajar pasal SPSS.. after me'run'kan membe
r nye data, tergerak plak nak wat macm nie...

Nie soalannye.....

Jawapannye...


Maka kene lah wat analysis,
Then drop for the certain variables because of rejecting the hupothesis,


Next, the following graph will produce,


Conclusion for the above:

Mood akan mempengaruhi aku untuk wat something keje..

Sekian, thanks a lot.










+ About This +

Creating for fun. Everything in this site not related to each other. If, had a person not satisfied... I'm SORRY because everybody is not perfect...

+ Kata - Kata +

+ Teman +