Nie latest petang td punye.. tak de keje kan so ajak r adik aku g round-round sekitar.
Masa :Dalam 5.45 petg



Let start the journey...


Air....

Credit to my little brother coz nak dayung... merangkap tekong..



View from belakang rumah...



View tepi rumah...


Mangsa pertama banjir yang kitorg jumpe petang td, seekor siput babi...


Penumpang ke3...

Underneath pokok pisang...



View dari depan rumah plak...


Tak de keje...



Zoom in view depan rumah...

p/s: Phone adik aku yang aku gune untuk snap pic nie.. nyaris-nyaris masuk air..

Update pic banjir sekitar rumah aku...
Masa:10.50pagi.
Tempat : Kampung Serting Tengah


Tepi halaman rumah...



View kat seberang jalan rumah...



Pokok kepala as indicator...





View dari atas jalan raya... (kawasan depan rumah)

p/s: InsyaAllah kalau rajin t update lagi...

Aku baru je selesai kira undian calon-calon exco baru untuk persatuan aku. Mula-mula dulu pening gak, pas uh my member, Nadia told me, "Gune excel lah fikah.."
Emm.. pending gak aku bile die suh aku gune excel, then lame cikit baru teringat, same jerk konsepnye masukkan data bila buat questioner yang PM Shuk bagi dulu..


ni desktop aku... hehehe saje promote =)


Ni lah hasilnya... Keputusan pemilihan exco tu, confidential!! huhuhu

Hai to reader...

Today, going to SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SRI JEMENTAH for program 'Jaringan Ilmu'. There was very interesting program. Teringat zaman sekolah dulu, kakak fasi dari UUM datang kat sekolah. Tapi program yang aku pergi hari ni lain cikit coz sekolah tu sekolah angkat UiTM. Aku jumpa lah balik budak-budak masa aku gi sekolah tu last year. Macam dah lame tak jumpe coz dah 2 sem, tapi bagi diorang baru 1 tahun, hehehe. Tadi sempat lah usya fb my society, 1 of the student from that school is friend with my society. What make me wonder, there is a Chinese student. Hehehe.... For today, there is only math and English module, and as usual aku mestilah kat modul math.



Dalam student yang datang petang tadi dalam 30++ orang je, perangai pun beza-bezalah, just imagine kitorang tak reti dah nak tegur ape kat diorang, klu aku cikgu boleh r nak marah, tapi nak wat macam ne kan anak orang. Hehehe... Ade gak yang best, I still remeber 1 of the name 'Khairul', sporting habis lah budak tu, and best part of the event, aku KALAH lawan tic tac toe ngan dia and the geng. Hehehe....

picture sources:MOY kot.. lupe dah...

Last minutes decision... Back home!! Tiba-tiba jadi homesick. Hahaha.... tak de makne nye. Sebenarnye aku akan balik rumah tiba-tiba bila aku ade problem kat kampus. Hehehe...
Bila dah balik mean everything is setle coz kat rumah boleh tenang kan hati. Kadang-kadang problem tu datang dari diri sendiri sama ade dari luaran kita or dalaman kita sendiri. Maybe something is missing from the soul. Huhuhu.... The problem solver is from the inside of the heart.

Ape yang aku wat kat rumah???
Jawapannye online!!

Antara site yang aku bukak time online...

First, Twitter....

Twitter profile aku

Second, ERA capsule...


Third, Facebook...

Last, Dashboard blog nilah...

p/s : Emm still tak tenteram ag macam ne... =(

Hai... Long time no see.
Kisah 1001 pagi sebenar nye terjadi pada pagi 10/01/2011. Orang tengah sibuk-sibuk buat homework, suddenly ade member masuk bilik bawa kek, pending giler r, coz rasenye tak de member yang birthday hari ni (10 Jan) rupe-rupenya birthday sendiri. Waa... terharu sangat ngan korang semua, walaupun dah lame my birthday(12 Dis). Hehehe... thanks sangat...


Ni lah keknye, Blueberry cake sedap sangat.

Emm... next sem dah tak leh nak selebrate lagi coz sem nie je sem last kita sesama. Thanks coz give me a sweet and beautiful moment - Haizan Saidin, Atikah Khalid, Aini Khamis, Shikin Sulaiman, Liyana Basir, Fatin Umairah, Nadia Ibrahim, Khairiyyah Ahmad Sukri, Samsuhada Ahmad, Farain Maharam. Love you all.




p/s : pagi ni pagi ke3 aku tengok jam kat handphone ni tunjuk kul 01:43 . Suke sangat dengan waktu tu.

Hello... Hari nie hari baru dalam tahun baru...

DAN hari nie jugak kene daftar masuk kolej kat UiTM Segamat. Last sem daftar as student kat Segamat nie. Probably next sem daftar kat tempat lain.

2 WORDS TO SAY:

Everything Different

Bilik lain, Roomate lain, Environment bilik pun lain coz menghadap pokok-pokok, katil surelah lain. Member-member plak mostly kene campak jauh cikit. so kuranglah masa melepak bersama kerana malas ea nak naik bilik diowang. Hehehe..

Layan twitter jap tadi lepas siap kemas barang, Pak Nil update :

"Pelakon Faizal Yusof tlh meninggal dunia akbt serangan jntng di Hospital Pusrawi KL. Kita sedekah al-fatihah buat Allahyarham Faizal Yusof."

p/s : hehehe ade plak Nichkhun nye skali plak.. sorry malas nak edit

Mula -mula macam pending gak, sape and mane satu ek Faizal Yusof then ape lagi Google time, and aku jumpe nie..

.

sumber : http://www.zonartis.com/faizal-yusof-meninggal-dunia/

Dan ternyata benar, aku dulu minat gak tengok dia berlakon. Tapi nak wat macam ne kan, Allah lebih menyayangi dia. Al-fatihah.


+ About This +

Creating for fun. Everything in this site not related to each other. If, had a person not satisfied... I'm SORRY because everybody is not perfect...

+ Kata - Kata +

+ Teman +