Semalam, petang, turun sesi pengenalan untuk game bowling padang (lawn ball) dekat sebelah kolam renang UiTM. Ditakdirkan Allah, hujan plak bila semua dah sampai kat situ. Coach yang sepatutunya ajar kitowg tu pun buka satu soalan kat kitowg yang baru je kenal die, yang len tu dah kenal dah coz coach untuk kokurilum diorg, beliau bertanya kat one of my friend, 


Beliau : Berape ringgit awak spend untuk top up 1 week? 

My friend : Emm... dalam RM 5. 

Beliau : Berape ringgit anggaran awak spend untuk call parents awak dalam 1 week tu?

My friend : Emm... dalam RM 2.50.

Beliau : Tu lah NILAI PARENTS awak...



Semua kat situ terdiam... Beliau sambung cerita lagi, beliau tanye kan soalan yang sama kepada orang lain, dan jawapan seorang hamba Allah ini sangat menyedarkan diri ini.

Hamba Allah : Saya selalu nye misscall je mama saya, nanti mama saya call balik. 

Beliau : Makna nya mak ayah awak tak ada nilai. Awak top up almost RM 10 per week, tapi awak tak guna kan pun walau 10 sen untuk call mereka. 

Beliau cerita kat kitowg semua, hamba Allah tu hanya tunduk, dan beliau kemudian nya perasaan yang hamba Allah itu menangis...

Diri ini mula berfikir sendiri, ada betul juga ape yang dikatakan oleh beliau, top up RM 10 tapi berape ringgit sangat yang kita  gunakan untuk call parents kat rumah.So fikir-fikirkan lah sendiri... 

Peringatan kepada diri sendiri juga.. =)

p/s: Baru pagi tadi dapat call mama, hehehe.. by the way, I'm not the person love to check my credit, how?


Hello to every reader... 

Lama sangat dah tak singgah menaip sesuatu kat sini..
 Just nak update recent information, 
Now...
Saya kat Shah Alam... Sambung belajar lagi... 
Ijazah Sarjana Muda Matematik Pengurusan... 
Doakan yang terbaik untuk saya.. 


p/s: Malam ni ada class Bahasa Jepun, tapi tak mandi lagi nie.. tata...=)

+ About This +

Creating for fun. Everything in this site not related to each other. If, had a person not satisfied... I'm SORRY because everybody is not perfect...

+ Kata - Kata +

+ Teman +