Yezza!! Kuala Pilah daerah kelahiranku. Emm dulu duduk asrama kat SMK Za'ba Kuala Pilah, so 5 tahun duduk asrama kat citu. Outing time habis 1 Kuala Pilah dijelajahi. Emm.... miss that moment. Bile dah habis SPM jarang dah turun situ coz boleh tahan jauh gak lah rumah ngan KP tu.

HARI NI, aku sampai kesana. Waaa.... agak membangun jugaklah KP tu sekarang. Ape yang best kat KP... emmm..

Firstly, Burger Medan. Actually, stall burger tu name dia ' Awie BOGO' hehehe.. tapi disebabkan stall die berada betul-betul dekat dengan Medan Selera Kuala Pilah, maka jadilah Burger Medan. Zaman skolah dulu, klu outing mesti cari burger tu. Kly malas nak kluar, kirim jelah ngan member-member. Sedap??? Emm.. boleh r, setanding burger segamat rasanye. Kalau nak tau, pergilah sendiri kat stall burger tu.

dekat-dekat area citulah abang tu punye stall burger

Second thing yang best, Cendol Bus stand. Tapi hari nie tak sempat nak pegi lah plak. Rase cendol nye, best, nak tau beza cendol tu ngan tempat lain?? Emm... tak de kot just owner die yang agak peramah plus kat KP tu, tu lah satu-satunya tempat yang best untuk di nikmati cendolnye. Time skolah dulu penah kecoh yang pak cik jual cendol kat situ kacau cendol pakai selipar samapi ada yang tak nak pegi kedai tu lah. Logik nya, memanglah pak cik tu pakai selipar, tak kan nak pakai kaki ayam.. huhuhu


inilah cara pak cik cendol uh kacau cendol pakai selipar

Lastly.... emmm actually banyak lagi. Tapi malas nak taip lagi. Izinkan di sambung bila aku free lagi. Hehehe Conclusion kat sini, Hujan emas di negara orang, hujan batu di negeri sendiri....... (sambung sendiri coz dah lupa hujung nya)

0 comments:

Post a Comment

+ About This +

Creating for fun. Everything in this site not related to each other. If, had a person not satisfied... I'm SORRY because everybody is not perfect...

+ Kata - Kata +

+ Teman +